Alapállomás: Villány
Villány tökéletes bázis egy laza, élményekkel teli csillagtúrához. Minden este sétatávolságra vannak borászatok, éttermek, teraszok – ráadásul a környék minden kincse könnyen elérhető innen.
- Szállás tipp: Szállás ajánlatért kattints ide
- Extra: Sok szálláshely ad borkóstoló kupont, vagy akár saját pincével rendelkezik.
1. nap – Villány felfedezése + borkaland
Program:
- Séta a híres pincesoron.
- Látogatás a Villányi Borászatok Egyesületénél, bemutató + kóstoló.
- Délután: pihenés vagy könnyű túra a Szársomlyó-hegy körül.
Gasztrotipp:
- Reggeli: Villányi piac vagy pékség – friss pékáru + házi lekvár.
- Ebéd: Tiffán’s Étterem – szürkemarha, mangalica, helyi specialitások.
- Vacsora + borkóstoló: Gere Attila, Bock, Vylyan, vagy Polgár Pincészet – szinte mindegyik borászatnál van étterem is.
- Kóstolj mindenképp: Portugieser, Kékfrankos, Cabernet Franc („Villányi Franc”).
2. nap – Siklós vára és Harkány fürdője
Program:
- Délelőtt: Siklósi vár – kiállítások, várfalról gyönyörű panoráma.
- Délután: Harkányi Gyógyfürdő – medencék, wellness, árnyas parkok.
- Este: vissza Villányba egy könnyű vacsorára és fröccsözésre.
Gasztrotipp:
- Ebéd Siklóson: Vár Étterem vagy Tenkes Csárda – klasszik magyar konyha, házias ízek.
- Vacsora Villányban: Dobosi Vendéglő – nyitott terasz, házi borok, fűszeres grillételek.
3. nap – Túra vagy bringa + kisharsányi panoráma
Program:
- Délelőtt: könnyű túra a Villányi-hegységben, vagy bringázás Kisharsány irányába.
- Látogatás a Vylyan birtokon – szőlősorok között borozgatás, kilátás, művészeti installációk.
- Visszafelé megálló a Nagyharsányi Szoborparkban – elhagyatott kőfejtő lenyűgöző műalkotásokkal.
Gasztrotipp:
- Ebéd Kisharsányban: Vylyan Terasz – hidegtál, kézműves sajt, házi kenyér, bor.
- Vacsora: Kóstold meg a borleves vagy a sült kacsacomb vörösboros mártással – sok vendéglő kínálja a környéken.